Blog Archive 1

by - 8:46 AM





Morning bloggers. Bagus ehh harini tak tido balik lepas subuh. 


Pagi yg dingin ni, Beeha akan buat tuto blog archive. Itu common la namanya. Kadang-kadang ada yang letak sebagai recent post or blog list. Tuto ni saya buat atas permintaan seorang sis pengguna blogskin macam saya. Harap tuto ni dapat membantu dia and yang lain jugak kay?


Harini Beeha akan tuto tiga jenis blog archive yang korang boleh buat. Yang ini first tuto.




Yang ni paling simple and mudah buat.


Step yang mudah perlu anda ikut.

1. Sign In ---> Dashboard ---> Template ---> Edit Template HTML

<center><div style="background:transparent; width:200px; overflow-x:hidden; overflow-y:scroll;padding:10px; height:100px; "><bloggerpreviousitems><a  href="<$BlogItemPermalinkURL$>"><li><$BlogPreviousItemTitle$></li></a></BloggerPreviousItems></div><center/>


Copy code di atas dan paste di bahagian sidebar edit HTML korang. PREVIEW dulu untuk lihat ade error atau tidak. Kalau okay, bole teruskan SAVE.


Merah : Korang boleh tukar ikut kesesuaian yang korang nak.



Sila lihat TUTO 2 dan TUTO 3.


Selamat mencuba. Dah menjadi, sila-sila komen di bawah yea. 





You May Also Like

0 Comment(s)

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)